Technische informatie

De diervriendelijke flexibele afscheiding is gemaakt van hoogwaardig kunststof. De buis is bevestigd aan een gebogen standpaal aan de voorzijde van de box. De gebogen standpaal zorgt voor een robuust geheel. De verstelbare schoftboom wordt bevestigd aan het horizontale gedeelte van de gebogen standpaal. Daardoor heeft de koe de noodzakelijke optimale bewegingsvrijheid.

DSC00369

Afmetingen

Het ontwerp van de flexibele ligbox houdt rekening met de afmetingen van de koe en het natuurlijk koegedrag bij het opstaan en gaan liggen in de wei.

afmetingen koe

De figuur toont welke afmetingen een koe nodig heeft om op te staan zonder gehinderd te worden door afscheidingen. De koe steekt haar kop vooruit als tegengewicht bij het opstaan. Release heeft daarom veel ruimte bij de kop en geen belemmeringen aan de voorkant van de ligplaats waardoor de koe niet gehinderd wordt bij het opstaan. Door de regelbare schoftboom heeft de koe volledige vrijheid bij het opstaan. De flexibele buizen hebben een sturende werking en beschadigen de koe niet bij het gaan liggen en het opstaan.

Wij adviseren een boxbreedte van 1,15 m – 1,20 m voor een optimaal evenwicht tussen koe comfort en het schoonhouden van de ligbox. Release is echter ook geschikt voor kleinere/oudere stallen met smallere box breedtes.

Natuurlijk rusten

Koeien hebben een viertal rust posities die ze vertonen in de wei. Het is daarom van belang dat ze deze ook kunnen uitvoeren in uw ligbox.

Rust posities

Rust positieRustpositie